Piškotek

Na tem spletnem mestu uporabljemo piškotke. Več o piškotkih lahko preberete v naših pogojih uporabe.

zapri
 
 

Pogoji uporabe

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako spletna stran nacrtujemo.okrasnivrt.com uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.

Kaj so piškotki (cookies)?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave (računalnik, itd.) uporabnika, s katerimi le-ti dostopajo do spletne strani z namenom prepoznavanja posameznih naprav oz. uporabnikovih želja. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piskotke uporabljemo na spletni strani nacrtujemo.okrasnivrt.com?

1. Lastni piškotki

Na spletni strani nacrtujemo.okrasnivrt.com uporabljamo lastni piškotek (fancyform) le za shranjevanje izbire posameznih polj v kontaktnem obrazcu. Piškotek služi pomnenju izbire do oddaje obrazca in se zbriše po zaprtju okna brskalnika.
V skladu s stališčem informacijske pooblaščenke so ti piškotki uvrščeni kot neinvazivni. Piškotek je naložen zaradi želje/aktivnosti uporabnika in nujen za delovanje kontaktnega obrazca.

2. Piškotki zunanjih spletnih strani

Piškotki zunanjih spletnih strani so piškotki podjetja Google, katerega kodo uporabljamo za beleženje statistike obiskov. Njihovi piškotki beležijo podatke o vrsti operacijskega sistema, brskalnika in ogledanih straneh znotraj spletnega mesta nacrtujemo.okrasnivrt.com.
V skladu s stališčem informacijske pooblaščenke so ti piškotki uvrščeni kot neinvazivni, saj podjetju Google ne dovoljujemo razpolaganja z njimi za njihovo lastno obdelavo:

"Kot je pojasnjeno v smernicah, kadar spletno mesto s svojimi lastnimi piškotki analizira dogajanje za svoj namen, taki analitični piškotki ne pomenijo nesorazmernega posega v zasebnost uporabnikov. Spletna stran lahko uporablja tudi storitev pogodbenega partnerja, vendar ta ne sme zbranih podatkov uporabljati za svoje namene. V primeru, da Google Analytics omogoča tak način delovanja (pozorno je potrebno preveriti politike zasebnosti in natančne pogoje uporabe storitve!), potem lahko tako uporabo smatramo kot relativno nizko-invazivno v smislu zasebnosti."

Celotno besedilo na spletni strani informacijske pooblaščenke

Tuji piškotki

stran ime čas trajanja namen
google.com utma 2 leti spremljanje statistike ogledov
google.com utmb 1 dan spremljanje statistike ogledov
google.com utmc do zaprtja brskalnika spremljanje statistike ogledov
google.com utmz 6 mesecev spremljanje statistike ogledov

 

Okrasna trava